Garden Design

Garden design | Small citygarden Utrecht



Ronald & Vera, Utrecht NL.

Overdekte ruimte voor stadstuin

Dit ontwerp is gerealiseerd is voor een tuin met een kleine oppervlakte in het centrum van Utrecht. De wens was om de inkijk vanuit de hoogbouw rondom de tuin te minimaliseren. Meer privacy en een eigen plek creëren. Dat is gelukt met een overkapping met lamellendak.

Uniek overdekt terras

Er is gekozen voor een terras met lamellendak. Hierdoor kunnen de eigenaren zelf kiezen voor de hoeveelheid licht en zon in de ruimte. Het automatische schuifdak kan helemaal open, waardoor een skyview ontstaat. Of half open voor meer schaduw en een goede ventilatie. De glazen wand aan de voorzijde van het terras zorgen voor de verbinding tussen binnen en buiten. Ze houden ook de warmte en het geluid binnen voor meer privacy.

Slim gebruik van materialen

Veel elementen van het overdekte terras zijn van hout. Er is gewerkt van grote naar kleine en smalle vormen om optisch meer diepte te creëren. De ruimte is klimaatadaptief ingericht, wat in dit geval betekent dat hemelwater via de zijkanten wegloopt en via de grond wordt afgevoerd. De verhoogde plantenbakken met spotjes zorgen voor een groene buitenruimte. Door de verlichting is de buitenruimte ook ‘s avonds mooi sfeervol verlicht.

Write A Comment

Pin