Garden Plans

Fabulous Rock Garden Design Ideas



Why cultivate a rock garden? They’re low-maintenance. They’re in season all year round. They add variety to the landscape. Need another reason?

In fact, rock gardens are gaining popularity, as they can bring a modern element to landscaping and be used in a variety of contexts. Whether you’re waving goodbye to the lawn in favor of pebbles or you’d like to create a mini rock garden in a contemporary large planter, today’s ideas will spark the imagination.

Planning Your Rock Garden
To start your rock garden adventure, envision the finished product. Will the garden take up a large portion of your yard, or will it be confined to a flower bed?

Perhaps you have the flexibility to choose the exact placement and shape of your garden. In the yard below, an absence of grass defines the space, as do stones of various types and textures.

Or maybe the rock garden location is obvious due to landscaping limitations or a pre-defined area. In fact, perhaps there’s an area that is in dire need of landscaping. Is there a stretch of land by the street just begging for your attention? Consider placing your rock garden here, creating a layered effect with cleverly-placed rocks and plants of various heights

If you have some wiggle room, don’t hesitate to consider your other landscaping needs. For example, will your yard include stepping stones? You may decide to integrate a pathway into your rock garden. It’s a natural fit, as small pebbles stylishly fill in the space between larger sections of rock.

Speaking of pathways, note how path and garden cleverly merge in the image below. Don’t be afraid to have fun with your rock garden layout, letting elements of your creativity shine through.

Levels of Pebbles!
While a one-layered rock garden is perfect in itself, why not add diversity by creating a multi-level garden?

In fact, why not incorporate stairs? A graveled pathway can move you up or down the garden terrain. Not to mention, beds of rock make an interesting border to the path, as shown in an image from a previous Decoist piece on modern landscaping design ideas.

De ce cultiva o gradina de rock? Sunt reduse de întreținere. Sunt în sezonul pe tot parcursul anului. Ei adauga varietate la peisajul. Aveți nevoie de un alt motiv?

De fapt, grădini rock sunt câștigă popularitate, deoarece acestea pot aduce un element de amenajare a teritoriului și moderne pentru a fi utilizate într-o varietate de contexte. Fie că sunteți fluturând la revedere de la gazon în favoarea pietricele sau doriți să creați o gradina de rock mini într-un plantator de mare contemporan, ideile de astăzi va declanșa imaginația.

Planificarea Rock Garden dvs.
Pentru a începe aventura gradina de rock, prevăd produsul finit. Va grădină prelua o mare parte din curte, sau va fi limitată la un pat de flori?

Poate că aveți flexibilitatea de a alege plasarea exactă și forma gradina ta. În curte de mai jos, o absență de iarbă definește spațiul, la fel ca pietre de diferite tipuri și texturi.

Sau poate locația gradina de rock este evident din cauza limitărilor de amenajare a teritoriului sau o zonă de pre-definite. De fapt, poate exista o zona care este în mare nevoie de amenajare a teritoriului. Există o întindere de pământ de pe strada doar cerșit pentru atenție? Luați în considerare introducerea gradina de rock dvs. aici, creând un efect de stratificat cu pietre și plante de diferite înălțimi inteligent plasate

Dacă aveți unele cameră manevră, nu ezitați să ia în considerare alte nevoi tale de amenajare a teritoriului. De exemplu, va include curtea ta de trecere? Puteți decide să integreze o cale in gradina ta rock. Este o potrivire naturală, ca pietricele mici completați elegant în spațiul dintre secțiunile mai mari de rocă.

Vorbind de cai, nota cum cale și grădină merge inteligent în imaginea de mai jos. Nu vă fie teamă să te distrezi cu aspectul gradina de rock, permițându-elemente de creativitatea straluceasca prin.

Niveluri de pietricele!
În timp ce o gradina de rock-un stratificat este perfect în sine, de ce nu-l adăugați diversitatea prin crearea unui grădină multi-nivel?

De fapt, de ce nu includă scări? O cale pietriș puteți muta în sus sau în jos pe teren grădină. Să nu mai vorbim, paturi de piatră face o frontieră interesant la calea, așa cum se arată într-o imagine dintr-o bucată Decoist anterior pe idei moderne de design de amenajare a teritoriului.

5 Comments

Write A Comment

Pin